Wat is SHR?

Super Hair Removal

SHR is een ontharingsmethode waarbij lichtenergie wordt omgezet in warmte- energie.

Door versnelde lichtimpulsen met gelijke energie wordt de temperatuur van de huid niet hoger dan 40 graden, maar wordt de haarfollikel wel gecoaguleerd.

De haarfollikel wordt dus vernietigd, maar alle omliggende weefsels blijven intact!

Hoe werkt SHR?

De klassieke methodes (laser, ipl,…) richten zich op melanine in de haartjes.

Het doel van het SHR systeem is voornamelijk het eiwit in de stamcellen,die nieuwe haren produceren, definitief te verwijderen.

Een snel ritme van lichtimpulsen, door middel van een glijtechniek, geven veel lichtenergie in het haar én verwarmen het haar tot 40 graden.

Deze energie wordt tot diep in de haarfollikel vertransporteerd waardoor het eiwit, dat in het haarzakje zit, coaguleerd (stolt).

Omdat de focus op de stamcellen ligt, kunnen donkere huidtypes en pigmentarme, fijne haartjes, blonde, grijze en ook rode haartjes vanaf nu succesvol worden behandeld!

Bovendien is de groeifase van de haartjes niet meer belangrijk en is de behandeling tijdens de rustfase van het haar ook zinvol, want het eiwit in de stamcellen is in elke fase aanwezig; de vervolgbehandelingen kunnen dus veel sneller achter elkaar plaatsvinden!

Een behandelingskuur richt zich op ten minste 6 behandelingen telkens met 4 weken tussen om permanent verlost te zijn van vervelende haargroei.

Bij hyperpigmentatie worden nog een 3-tal extra behandelingen aangewezen.

Is SHR wel veilig?

Absoluut!

Omdat het te behandelen oppervlak met een lagere warmte uitstoot (40 graden) maar met een hogere frequentie wordt behandelt én de lichtimpulsen gefilterd zijn zorgt deze behandeling voor een pijnloze en veilige manier van permanente ontharing.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Voorafgaand maken we de tijd voor een intake gesprek waarbij we de te behandelen zones even overlopen en bespreken.

Dit gesprek zal enkel plaatsvinden bij de eerste behandeling.

Als de klant dan rustig plaats neemt op de behandeltafel, zorgen we voor een makkelijke en comfortabele lighouding.

Nadien wordt de huid "voorbehandelt" met een gel die zal zorgen voor een makkelijke glijdende beweging, een betere lichtabsorptie en tevens instaat voor de afkoeling van de huid.

Zowel de therapeut als de klant zetten een beschermbril op om de ogen de lichtflitsen te kunnen laten verdragen.

De klant ondergaat pijnloos en vlot de behandeling

Nadien wordt de gel verwijdert en zal nog een nabehandeling aangebracht worden.

Hoe ferquent moet men behandelt worden en hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Eén volledige kuur is in totaal 6 keer langskomen met telkens 4 weken tussen elke behandeling.

Komen de haren werkelijk nooit meer terug?

De haarfollikels die vernietigd zijn, (vast te stellen door biopsie van de behandelde zone) kunnen nooit meer haartjes produceren.

De groeicellen zijn "gecoaguleerd" wat betekent dat hun eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar verkleefd zijn.

De langste groeicyclus van een haartje is +/- 8 maand, dus als de overbeharing na de laatste behandeling 8 maand weg blijft, zijn de haarfollikels welke actief waren tijdens de behandeling voorgoed vernietigd.

Hoewel blijvende permanente ontharing in veel gevallen mogelijk is, kunnen we niet garanderen dat er nooit meer één haar zal groeien. Er zijn helaas duizenden haarfollikels die inactief zijn, welke in een later stadium van ons leven actief kunnen worden door o.a. bepaald medicijngebruik, door wrijving of druk (zoals onder een gipsverband en onder riempjes van een helm), of door hormoonveranderingen zoals bij zwangerschap, menopauze of endocriene stoornissen.

Wat is nu het verschil tussen laser, IPL en SHR?

De ontharingsmethode met IPL zijn in grote lijn hetzelfde als ontharingen

met de (diode) laser. Laser ontharing begint met een gepulseerde lichtflits, maar filtert het licht in 1 kleur (monochromatisch) in tegenstelling tot IPL ontharing word licht van verschillende golflengten gebruikt, waardoor er minder kans is op beschadiging van de huid.

Een ander voordeel is dat een definitieve ontharing met een flitslamp veel minder pijnlijk is, en dat de behandeling sneller gaat, aangezien er grotere oppervlakken kunnen worden behandeld per “flits.

Is SHR wel veilig?

Absoluut!

Omdat het te behandelen oppervlak met een lagere warmte uitstoot (40 graden) maar met een hogere frequentie wordt behandelt én de lichtimpulsen gefilterd zijn zorgt deze behandeling voor een pijnloze en veilige manier van permanente ontharing.